maandag 17 oktober 2011

#Gehaktwalrus

Enkele dagen geleden was #gehaktwalrus TT op Twitter. Watte? Je weet wel, als er genoeg malloten hetzelfde woord hebben getweet, getwitterd of gefloten wordt het als trending topic de rest van de mensheid voorgeschoteld. Zodat wij ook kunnen meegenieten.
Nieuwsgierig werd ik wel. Misschien dat er een vettige nieuwe walrussoort is aangespoeld op die modderkluit Texel, bij een of ander viswijf in de achtertuin. Dat vinden we wel gaaf. Kunnen we dat beest in een dierentuin gooien en een bordje met GERED voor zijn viskom neerzetten. En dan niet loslaten. Zo’n geldpot in de vrije natuur is doodzonde. Of is #gehaktwalrus een nieuw Chinees gerecht? Bij die gaat van alles door de gehaktmolen, wie weet hoe zo’n zout blubberbeest smaakt met een emmer wasabi-dip erbij.

Maar even serieus, wat blijkt nu? Een grote leugen van Twitter. Niks geen journalistieke bron. Sylvia Witteman (nichtje van) die poeslief vraagt of wij er wel even voor zouden zorgen dat #gehaktwalrus trending topic wordt. Omdat ze net 46 is geworden. Nico Dijkshoorn snapt dat wel en stookt zijn horde gezichtsloze volgers wel even op om daar wel even voor te zorgen. En dan is er geen ontkomen meer aan. Terwijl @SylviaWitteman zich kapot lacht vloek ik naar mijn scherm. Wetende dat er de volgende keer bij de Chinees geen #gehaktwalrus naast mijn sushi ligt.

Door Raf Stassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten